délután

 Barnabás ezúttal fél 5-ig aludt, majd beszéltünk a mamával skype-on, közben együtt megettünk 3 almát, nagy örömmel csócsálta, ha esetleg nagyobb darabot harapott, azt kiköpte, de igen zokon vette, mikor az összenyammogot csutkát elvettem tőle.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Azért megint elgondolkodtam azon, milyen jó, hogy most élünk, mert ingyen félórákat lehet beszélgetni az otthoniakkal, azonnal tudok információt, meg képeket bárki által elérhetővé tenni, egész más, mintha hetente vinné a postás 3 különböző helyre a levelet, és hetekbe telne, mire megtelik a film, előhívatom, csináltatok sok másoltatot, és elküldöm szintén postán. Szóval, nagyon élvezzük, és ki is használjuk a "világháló" előnyeit.

Délután még azért csak elmentünk a közeli kisközértbe kenyeret, sajtot, meg felvágottat venni. Erről is elmélkedtem egy kicsit, hogy nem tudom, hogy csinálják, de itt ugye leginkább szeletelt enyér van, és hihetetlenül finom, puha. Sőt, nem az van, hogy kibontja az ember, másnap már száraz, 3-4 nap múlva már penészes. Volt itt néhány maradék szelet, még Ákos hagyta, mielőtt eljött, a cimke szerint lejárt 24-én, és még az is nagyon finom volt, piritósnak tökéletes. Szóval, lehet ez lesz a nagy milliárdos üzlet, amivel halálra keressük majd magunkat, kilessük az angol pékek titkos hozzávalóit, és mi leszünk a kenyérkirályok Magyarországon. :)

Meglepő módon egész este sütött a nap, egy felhő sem volt az égen, el is kezdtem aggódni, mi lesz, ha ez így folytatódik, hiszen a méregdrága 50 faktoros naptejnek, amit kihoztunk, már csak a negyede van meg. :) Mindenesetre gyorsan lefényképeztem Gáborék kertjét is, a deszkakerításig az övék, a másik oldalon, ahol nem látszik már, kb mégegyszer ekkora a terület.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ákos nagyon hamar hazaért, már negyed kilencre, mondta, hajtotta az ideg, mert hagyott egy üzenetet neki az ügynökség, ahol a lakást fogjuk bérelni, hogy hívja majd fel őket, mert valami baj van. Azért remélem, a valami baj csak egy kis apróság, nem pedig az, hogy nem tudunk költözni, de mindegy, megoldjuk bármi is van. Csak hát mondta szegény, hogy milliószor meghagyta, hogy 9 és 11 között elérhető, ráadásul 2-kor van szünete, és rendszeresen 3-kor hivogatja az ügynökség, az 5 órai szünetben meg ugye azok már bezártak, tehát már nem lehet visszahívni. Mindenesetre kiváncsian várom az újabb fordulatot, délelőtt kiderül, hogy miujság.

Barnabás mostmár úgy látszik teljesen megbocsájtott Ákosnak, újra visszaállt a nagy szerelem, este alig akarta elengedni, hogy fürödni menjünk, de aztán csak sikerült valahogy, és cumisüveges tejivás után el is aludt hamar. Mi megvacsoráztuk a tegnapi finom spagetti maradékát, és nem kellett sokat álmatlanul forgolódni, eldőltünk, mint egy darab fa.