tavasz

Sziasztok!

Rengeteg minden történt velünk az elmúlt néhány hónapban, igyekszem részletesen kifejteni.

Itt van kezdésnek egy kép Barnabásról, ma reggel készült, ahogy önállóan reggelizik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Először is, legfontosabb: elköltöztünk.

A "régi" lakásunk, ugye 2 hálószobás volt, ami nem lett volna nagyon nagy baj, csak mindkét szoba elég kicsi volt ahhoz, hogy 4-en már szűkösen lennénk. A kisgyerkőcöt eleinte úgyis a saját szobánkban altatjuk, de oda még a kiságya nem nagyon fért volna el. Másik fontos indokunk a lépcső. Ugye ott úgy nézett ki a helyzet, hogy lent volt nappali, konyha, felnt hálószoba, WC. Azért Barnabással együtt naponta 5-6-szor felszaladgálni pisilni, nem volt valami leányálom, főleg, hogy jó meredek is volt a lépcső. Harmadik okunk pedig, ott Barnabás szobája egyből a lépcsőre nyílt, és mivel már 19 hónapos (!) is elmúlt, már bármikor rájöhet, hogy a rácsos kiságyából ki is lehet mászni, mivel az kilincsre csukott ajtó régóta nem okoz neki különösebb fejtörést, ezért nem akartuk az elkövetkező hónapokat azzal a rettegéssel élni, hogy mikor ébredünk arra, hogy kimászott az ágyából, és legurult a lépcsőn.

Mivel május 10 környékére várható a kisgyerkőc, ezért akartunk február-márciusban túlesni a pakoláson, költözésen.

A korábbi tapasztalatok alapján nagyon pesszimistán vágtunk bele a keresésnek, felkészülve több hónapos alkudozásra, de hihetetlen szerencsénk volt. Az első lakás amit kinéztem, 3 szobás, és annyiba kerül, mint a 2 szobásunk.Csodák csodájára még megvolt, megnéztük, megtetszett, és ki is béreltük, és múlt hétvégén át is költöztünk.

Akkor a lakásról bővebben. Érdekesen van kitalálva, mert egy kocka-épülettömbben van, alul végig üzletek vannak, fent vannak a lakások. A miénknek két üzlet között nyílik az ajtaja, ahogy belépünk, egyből lépcső vezet fel az emeletre. Az emeleten egy szinten van minden balra 2 nagy hálószoba, szembe fürdő wc-vel, mellette egy kisebb szoba, jobbra konyha, abból nyílik egy hatalmas nappali. A két nagyobb háló óriási, a kisebb is nagyobb, mint amiben eddig voltunk, a nagyobb pedig hatalmas. A harmadik háló nagyon keskeny és kicsi, de egy kiságynak, kis komódnak esetleg bőven elég. Eredetileg ezt szántuk Barnabásnak, a közepes szobát pedig a vendégeknek, de inkább úgy döntöttünk, Hadd terpeszkedjen Barnabás a nagyobb szobában, olyan gyakran úgysem jönnek vendégeink, amikor meg jönnek, akkor simán át lehet rendezni az egészet. Így a legkisebb szoba most a szárítónak, porszívónak, biciklinek ad helyet.

Hatalmas előny hogy mindkét nagy hálószobában van beépített szekrény, úgyhogy végre van rendes tárolónk. A másik lakásban egy darab polcos szekrény volt, meg egy komód, úgyhogy itt nagyon jól ezt is ki tudjuk használni. Még az okoz fejtörést, hogy mi mindent pakoljunk bele :)

A konyha tökéletes méretű, ott is van egy beépített (kamra)szekrény, meg néhány konyhaszekrény. Ja, ez a lakás egyátalán nem volt bebútorozva, de szerencsére elég sok mindenünk volt már, így csak hűtőt kellett venni, de az sem volt drága.

A konyhába befér még egy étkezőasztal is, így végre nem kell a nappaliban enni, a kanapén görnyedve.

A nappali hatalmas, innen hiányzik még az ülőalkalmatosság, de nemsokára abba is belevágunk, hogy valami jó kis használt hatalmas kanapét szerezzünk.

Tehát belülről tökéletes a lakás, Barnabás nagyon élvezi, hogy midnenfelé rohangálhat, hatalmas tere van, végigroboghat a kisautójával az összes szobán. Az nagyon jó, hogy csak akkor kell lépcsőzni, ha megyünk-jövünk, a napi max 2 lépcsőmászás igencsak jobb, mint a 12, és a lépcső sem meredek annyira.

 A környék, ahol a lakás van pedig abszolut tökéletes. Gyakorlatilag Prestonhoz tartozik, de olyan, mint egy városszéli kis falucska, Walton-le-Dale előkelő névre hallgat. Nyugodt, csendes környék, kis patakkal, sok zölddel. Ami extra bónusz, Ákos munkahelye nagyon közel van, úgyhogy most már biciklivel jár, így 10-15 perc alatt ott van, ami eddig kocsival volt 20 perc, vagy busszal még több (meg drágább is ugye).

Nethez értők, ha google mapbe beírjátok az irányítószámunkat PR54LA, akkor kiadja a lakást. A miénk a boltok felett bal legszélső, alattunk Andy's pet shop található.

Na, azért csináltunk néhány költözködős képet, ezek az előtte névre hallgatnak, az utána, vagyis a tökéletes szuperül elrendezett és takaros szobabelsőkre még kicsit várni kell, de alakul azért az is. :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez Barnabás szobája, még a szoba kb 2x ekkora, ami nem látszik ezen a képen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez lesz majd a mi hálószobánk, ha erőt veszünk magunkon, és összeszereljük a millió részből álló ágyat :) Ez a kép is kb a szoba felét mutatja csak, de a "gyönyörű" fekete tapétát azért figyelmetekbe ajánlanám. :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez a legkisebb szoba, már nincs ennyire teledobálva mindennel :)

 

 

 

Ez a konyha, nagyon tetszik, hogy hatalmas ablaka van, ami az utcára néz, úgyhogy lehet a szomszédokat kémlelni, a jobboldalon lévő piros kilincses pedig a kamraszekrény.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ez a konyha másik fele, kilátással a nappalira. A bal sarokban a hűtő széle látható.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A nappali egyik fele, itt is szép nagy ablak van, és igaz, hogy 3 ablakunk északra néz, de így is sokkal világosabb a lakás, mint az előző az emeleti elhelyezkedés miatt is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Itt a nappali másik fele, Barnabás segít Ákosnak összeszerelni a számítógép asztalt.

Na, most mér olyan sokat írtam, hogy meguntam, úgyhogy mára befejezem, de igyekszem hamar elkészíteni az "utána" képeket, is, és jelentkezni a következő beszámolóval.

Sok sok puszi