december

Nos, először is, mindenkinek boldog új évet, szerencsésen megérkeztünk, még nem teljesen pihentük ki az otthoni pihenést, de jó úton haladunk. :)

Szóval, december. Jó sok minden történt ebben a hónapban, kezdve azzal, hogy szerencsére Angliába is eltalált a Mikulás december 6-án, ami nagy mázli volt Barnabásnak tekintve, hogy az itteni gyerekekhez csak karácsonykor jön, így ők egy adag csokival szegényebbek. itt van néhány kép, milyen finom is volt az a mikuláscsoki.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Itt is eljött a tél, havazott, szerencsére nem sokszor, de az a 10 centi, ami esett megmaradt jó sokáig, legalább két hetet volt minusz 10 körül a nappali átlaghőmérséklet, és tekintve az angolok jó szokását, hogy a havat még véletlen sem takarítják el az utakról, járdákról, stb. így jó sokat élvezhettük a megfagyott, kicsit megolvadt, lejegesedett utakon való csúszkálást.

Aztán, mikor már rávettem volna magam a karácsonnyal kapcsolatos nagybevásárlások elvégzésére, Barnabás megbetegedett, majd sikerült nekem és Ákosnak is átpasszolnia, így majdnem 2 hétig jótékony bezártságban éltünk, de szerencsére ez semmit sem vett el Barnabás huncut kedvéből.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Igen, ez a popsikenőcse, amit 1 másodperc alatt kent magára.

 

 

 

 

 

 

Azért megemlíteném megint az itteni áldásos orvosi ellátást. Barnabás nagyon köhögött már, és természetesen pénteken kellett megbetegednie, szóval hétvégén elrohantam egy boltba, ahol lehet gyógyszereket is kapni. (ugye, milyen jó, hogy nem kell kivárni a hétfőt, vagy ügyeletre menni emiatt?) Kiderült, semmit sem tudnak adni köhögésre, csak az orvos írhat fel, mert még nagyon kicsi Barnabás, nem, orrszívójuk sincs, (orrfolyás-orrdugulás miatt ébredt szegény fel többször éjszaka) szóval nem voltunk nagyon kisegítve. Sebaj, hétfőn elmentem a gyógyszertárba, hogy mit javasolnak, valami orrcseppet (orrszívó nekik sem volt) meg köptetőt. Ők is mondták, menjek el orvoshoz, mert receptre többmindent lehet kapni. Jó, megyünk Barnabással a rendelőbe, hát, időpontot legközelebb csütörtökre tudnak adni, de addig is próbáljak telefonálni többször egy nap, hátha előbb is lesz. (illetve hátha addigra meggyógyul Barnabás:) ) Semmi baj, vissza a gyógyszertárba, ahol ezek után csak adtak valamit köhögés ellen, meg orrcseppet, meg egy mellkasra kenhető krémet, és szerencsére az ötvenedik boltban orrszívót is sikerült találni, úgyhogy mire mehettünk volna orvoshoz Barnabás szépen meg is gyógyult.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A karácsonyunk nagyon jól telt, 24-én már szabadságot vett ki Ákos, így még egy kis utolsó pillanatos vásárlást is sikerült megejteni. Barnabásnak tetszett a fa, főleg az elé tett égő gyertyák (amivel azért nem engedtük közelebbi kapcsolatba kerülni), meg az ajándékoknak is örült, kiváltképp Ákos ajándékának, ami 4 db. autót folmáló tojástartó volt. 25-én Gáborék is átjöttek, kicsit ünnepeltünk együtt, majd lázas csomagolás, és 26-án indultunk a reptérre. Barnabás nagyon jól bírta az utat, nézelődött, ismerkedett, úgyhogy szerencsések voltunk visszafelé sem volt gond, csak kicsit volt nyűgös, de tudtunk mászkálni az ülések között.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Itt van még a végére egy sztárfotó Barnabásról, mikor a szép ruháját már kicsit megunta, illetve két kifejezetten művészi kép, ezek Barnabás alkotásai.