augusztus vége

Nos, eltelt egy újabb hét, én meg borzalmasan lusta voltam, de most igyekszem bepótolni a lemaradást. Rengeteg mesélnivaló van, csak ugye akkor érek rá, mikor Barnabás alszik, és néha én is inkább lustálkodom. :)

A legérdekesebb hír, egy hete nem esett az eső, nagyon jó idő van, minden nap süt a nap. Tegnap kifejezetten melegem volt, mikor mentünk sétálni, és Barnabás is csak egy rövid ujjúban volt.

A múlt hétvége hosszú hétvége volt, a hétfő is szabadnap volt (kicsit késve, 30-án ünnepelték aug. 20-át, de nem reklamáltunk) jól ki is használtuk a hétvégét. Szombaton érkezett meg a maradék bútor, meg egyéb. Délelőtt jött az új mosógép, amit Ákos nagy szenvedések árán beüzemelt. Kiderült, a konyhai padlószőnyeg alatt linóleum van, és olyan sebtében rakhatták le, mert találtunk még néhány Monopoly házat is a szőnyeg alatt. Mindenesetre beszenvedtük a mosógépet, ami nagyon szuper, kiírja, hogy meddig tart a mosás, és ami a legfontosabb, van rajta gyerekzár, úgyhogy Barnabás tekergetheti meg nyomkodhatja nyugodtan, nem tud elállítani semmit. Természetesen ez is elöltöltős (még nem is láttam itt felültöltős mosógépet árulni, lehet, az milliókba kerül) úgyhogy jó szórakozást nyújt a mosás, meg főleg a centrifugálás.

Délután jött meg a számítógépes szék (amire már szintén nagy szükség volt, főleg, miután eltörtem a felhozott kerti műanyag széket, és a földön ülve kellett netezni) a kerti asztal és szék szett (előrelátóan Ákos fémből készült összecsukhatót vett, nehogy valami gond legyen, nagyon szép, fehér) meg a kenyérpirító, illetve még egy biztonsági fém rács a lépcső tetejére.

Gáborék elmentek autót nézni, és hoztak nekünk a szomszéd városba lévő Jysk-ből egy fenyő étkezőasztalt 4 székkel, ami ugyanolyan, mint amink volt Szegeden. Ez volt a legolcsóbb, meg legalább ezt már tudjuk, hogy kell összeszerelni. :) Szóval a szombatot szerelgetéssel töltöttük, de most már kezd elég jól kinézni a lakás, meg az étkezőasztal is nagyon kellett már, az a nappaliba került.

Vasárnap elmentünk Barnabással a közeli templomba misére. Az előkelő Canterbury Szt. Tamás és az Angol Mártírok nevet viseli. Mint kiderült, egy oldalsó teremben a mise első felén van gyerekeknek tartott foglalkozás, amire be is mentünk Barnabással (aki ugye nyilván nem aludt el míg odaértünk, és feltétlen rohangásznivaló kedve támadt) majd a mise második felére lehetett visszamenni a templomba, ahol egy nagy sarok el van kerítve gyereksaroknak, ahol van csomó könyv, játék, lehet rajzolni. Barnabás tehát a szent áhítatot firkálással meg mászkálással töltötte, de nagyon élveztük. Ja, természetesen padlószőnyeg van a templomban majdnem mindenütt, pedig jó régi templomnak néz ki. Nem tudom, de itt eléggé mánia  a padlószőnyeg. Nem tudom, említettem -e már, hogy a konyhánkban is az van? :)

Hétfőn Edina és Gábor jött vendégségbe, mivel szépen sütött a nap, ezért ki is próbáltuk a kerti asztalt, székeket, jól elbeszélgettünk, aztán lasange-ét csináltam, mindenki jól belakott, Gáborék haza is mentek pihenni, mi is lustálkodtunk egész este.

Kedden aztán visszatértünk a dolgos hétköznapokba. Mivel a hűtő még mindig nem működött átjött a főbérlőnk délután, megnézte, majd este elvitte. Szerencsére nagyon gyorsan intézkedett, szerdán már jött is az új hűtővel, a másik úgy elromlott, hogy nem is lehet megjavítani. Szóval megint van hűtőnk, ez is jó, fagyasztó is van. Kicsit talán kisebb, mint a másik, de teljesen megfelel a célnak.

Kedden bementünk még Edinával a városba kicsit mászkálni meg intézkedni. Van egy szép nagy park a folyó partján, oda elsétáltunk, nagyon szépen sütött a nap, ott leheveredtünk a fűbe, meguzsonnáztunk. Jót nevettem Barnabáson, mert ugyan mondtam neki, hogy arra rohangálhat, amerre csak akar (Edina figyelmeztetett, hogy ezt talán egy év múlva nem fogom már ilyen bátran kijelenteni) de nem ment tőlünk egy méternél messzebb. Nagyon jó volt a napon heverészni, kicsit feltöltődtünk D vitaminnal.

Szerda és a csütörtök is eltelt, nagyon szép napsütéssel, voltunk bevásárolni zöldségeket, salátát, jókat játszótereztünk Barnabással, és ma is ragyogó napsütéses nap van, úgyhogy nagyon kíváncsi vagyok, meddig fog ez a jó idő tartani, de remélem, még sokáig. Mindenesetre kihasználjuk, ameddig lehet, és minél többet kint vagyunk a jó levegőn.

Ja, hihetetlen, hogy máris szeptember van, itt is elkezdődött a tanítás, egyre több egyenruhás gyereket látni, amint jönnek haza az iskolából.