séta, séta

 Először is, elnézést a hosszas kihagyásért, ma vettem észre, hogy amit tegnap írtam, azt nem "élesítettem", így nem jelent meg.

Tehát tegnap délelőtt jót lustálkodtunk, Barnabás aranyosan játszadozott.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az ebéd nagyon ízlett neki (sütőtök, répa, krumpli és csirkemell) szerencsére úgy tűnik, a krumplinyomóval összenyomott, illetve apróra vágott dolgokat is megeszi, így nem kell mixerre beruháznunk.

Ebéd után szunyókált egy jóízűt, majd elvittük Edinát sétálni, megnéztük a parkot, Barnabás hintázott, majd libikókáztunk közösen. (Edina csinált képeket is, majd később elkérem tőle, és akkor felteszem) Egész jó idő volt, ha sütött a nap melegünk is volt, de eléggé fújt a szél is. Mikor hazaértünk még eljátszadoztunk egy kicsit, majd Edina nekiállt töltött paprikát készíteni a finom orgoványi zöldségekből, aztán Barnabásnak megint mehetnékje támadt, úgyhogy elvittem sétálni. (ügyesen beosztotta, hogy ne kelljen a konyhában segédkezni. a kis huncut)

Kipróbáltunk egy közelebbi játszóteret, ahol hintázott - ezt nagyon szereti - meg csúszdázott, meg egy ilyen fa várszerű mászókára fel is mászott. Megcsodáltunk minden autót, kutyát, madarat, embert, ugyhogy ez is tanulságos kirándulás volt. Majd hazajöttünk, és Barnabás megvacsorázott. Utána újabb játék jött, tesztelte megint a határokat. (miért is vannak a legérdekesebb dolgok mindig az asztalon?)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Majd Edina szüleivel beszéltünk skype-on, közben 8 körül megérkeztek a férfiak,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

és ők is megvacsoráztak. Edina töltött paprikája nagyon nagyon finomra sikerült, úgyhogy jól belaktunk.

Ma reggel Barnabás fél hétkor ébresztett, aztán összekészülődtünk, és 8 körül elindultunk Gáborral és Edinával nagybevásárlást rendezni az Asdába, (ez itt a legközelebbi hiper-szuper market) Barnabást itthagyva Ákosra, akik még egy darabig szunyáltak.

Jó sok mindent vettünk jó olcsón, pl: gyerekülést 20 fontért (kb 7000Ft) szuper nagyfiús nadrágpelenkát Barnabásnak, hogy a becelluxozás ne legyen ekkora küzdelem, mert már mindenáron el akar szaladni, meg mindenféle finom ennivalókat mindenkinek. Barnabás a kis elkényeztetett persze kapott szuper ajándékot a keresztapukájától, egy kis piros autót, amire rá is lehet ülni, meg bele is lehet pakolni, meg tologatni is lehet, meg dudál, meg kattog, meg mindent csinál, ami szem-szájnak ingere.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hazaérve megreggeliztünk a finom tegnapi maradék töltött paprikából. Aztán megpróbáltuk beüzemelni a frissen vásárolt mobilokat, (2-t vettünk, elvileg mindkettő kártyafüggetlen lenne, vagyis az angol meg a magyar sim-kártya is belemenne, de kiderült, csak az egyik jó, a másikat majd vissza kell vinni) majd a fiúk elindultak dolgozni. A nap többi része is nyugalomban telt, Barnabás próbálgatta az új játékát, ebédre megint jól belakott (szerencsére hadseregre való lett a finom sütőtök-répa-krumpli-csirkemell főzelékből, úgyhogy egy hétre valót le is fagyasztottam) ebéd után kb negyed 2- fél 3-ig aludt. Edina 4-re ment dolgozni, azóta kettesben rendetlenkedünk otthon. Szerencsére a nagybevásárlásban vettünk néhány hatalmas pizzát jó olcsón, úgyhogy nagyon nem kell megerőltetnem magam, hogy finom vacsorát főzzek, főleg, hogy Edina ilyen magasra tette a mércét.

Amugy nagyon jól érezzük magunkat, még egyelőre a kicsi a rakást is jól viseli mindenki, ma se sokat esett az eső, úgyhogy mindenképpen vidámak vagyunk. 

Ma különösen sokat gondolok mindenkire, minden otthon maradt meg már mennybéli családtagra, nagyon érzem itt a felénk áradó szeretetet, és remélem ez a mi kis kalandunk végül is senkinek sem okoz majd túl nagy szomorúságot.

Nagyon sok szeretettel gondolok rátok.

Ja, utóirat, aki olvassa, tessék szépen kommentelni, kérdésekre is válaszolok szívesen, vagy ha kérés van, miről írjak, mert néha kicsit pusztába kiáltott szónak érzem ezt az elmélkedést.

Na sok puszi, holnap jelentkezem.