Barnabás csövezik

Csütörtök. (most már, ami kimaradt az előző napokból, az a feledés homályába fog merülni, de sebaj, ami fontos, azt leírtam)

Reggel fél 9 körül ébredt Barnabás, felöltöztünk, összekészültünk, és bementünk a városba. Először is a tanácsi lakással intézkedtünk. Az interneten már bejelentkeztünk, de személyesen is be kell menni "élesíteni" a jelentkezést, és kapunk majd felhasználó jelszót, amivel lehet nézegetni a neten, hogy milyen lakások vannak. Ami tetszik, fel lehet rá iratkozni, és a rászorultságtól, illetve a bejelentkezéstől eltelt idő függvényében rangsorolnak. Eleinte mondjuk, egy lakásnál vagy az ötvenedik. Az első jelentkezőnek felajánlják a lakást, ha nem kell neki, jön a második stb. Így idővel mindenki előre lép a rangsorban, és abban reménykedünk, mire lejár itt a hat hónapra kötött szerződés, addigra annyira előre jutunk, hogy kaphatunk tanácsi lakást, aminek a fő előnye az, hogy majdnem fele annyiba kerül, mint egy magánszemélytől bérelt.

Miután ezt elintéztük, elmentünk a bankba, és beváltottuk végre az euróinkat, betettük biztos őrizetbe, majd átutaltuk Edinának a sok pénzt, amivel tartoztunk nekik. Próbáltuk közössé tenni Ákos számláját, de kellene hozzá valami levél, ami az én nevemre jött, ugyhogy ezzel még várni kell, de nem baj, szerencsére (Ákosnak inkább sajnálatos módon) itt senki sem nézi, hogy milyen bankkkártyával fizetsz, ugyhogy addig is használhatom az övét.

Miután mindennel végeztünk, Gábor felvette Ákost, és elvitte dolgozni, mi még Barnabással elmentünk a Jobcentre-be, ahol az Insurance (TAJ) kártyát lehet intézni, adtak egy telefonszámot, ahol időpontot kérhetek, ez meg is történt, majd 26-án kell bemenni intézkedni.

Barnabás ebéd után aludt egy jó órát (szerencsére, a félórás alvások ideje úgy néz ki, lejárt, megszokta, hogy az ágyában alszik, és általában 1 órát sikerül, néha van, hogy másfelet is) majd eljátszottunk a szuper játékaival. A "laptopján" amin mindenféle izgalmas hangokat lehet hallani, ha különböző figurákat nyomkod vagy huzogat, van egy dob is, amit megpörgetve dobolás hangot lehet hallani. Ezt nagyon szereti mozgatni, és ha meghallja a ritmusos dobolást, egyből elkezd rá "diszkózni", vagyis mozog előre-hátra.

Délután kimentünk a játszótérre, ami tőlünk kb 2 perc sétára van, és mindketten nagyon élvezzük. Barnabás hintázott, majd a mászókán mászott körbe-körbe, és a fémy csőbe is bemert már menni, nagyon élvezte, ha a másik végén bekukucskáltam, és vigyorogva tepert négykézláb.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nagyon nemzetközi volt a játszótér népessége, egy lengyel meg egy észt anyuka beszélte meg angolul, hogy kinek hogyan beszél az anyanyelvén, illetve angolul a gyereke, volt néhány indiai, illetve pakisztáni család, épp a sokszínűségen töprengtem, mikor hallottam, hogy egy lány magyarul beszél a kislányához. Kivételesen volt bátorságom megszólítani, kiderült, az unokahuga a kislány, ők is nemrég jöttek ki Angliába, és költöztek a környékre. Jó volt kicsit szóbaelegyedni valakivel.

Fél 5 körül elkezdett szemerkélni az eső (amugy meglepően jó idő volt az elmúlt napokban, sok napsütéssel és kevés esővel) ugyhogy hazajöttünk Barnabással. Vacsorára rántott halat meg csirkét sütöttem rizzsel, nagyon hamar meg is volt (szerencsére mirelit, ugyhogy büszkélkedhetek a gyorsasággal) majd megjött Ákos, aki hozott egy csomó fagyasztható pizzát, az egyis ismerős magyar fiú egy pizzériában dolgozik, és tőle vettek asszem 8 közepes meg 20 kicsi pizzát talán 7 fontért, ugyhogy ma este azt hiszem, pizzázni fogunk.

Este Barnabás gond nélkül elaludt, szerencsére ezzel sem szokott probléma lenni, a fürdést is nagyon szereti már, élvezettel kergeti a különböző tusfürdős meg samponos flakonokat a nagy kádban, most még egy autót is tengeralattjáróvá tett, és azt tologatta föl-le.

Mi még megvacsoráztunk Ákossal, majd egy kis Jóbarátok nézés után nyugovóra hajtottuk fejünket. Jó, hogy van ágy a szobában, csak sajnos nem valami kényelmes, rugós matras van rajta, és eléggé érezni már a rugókat, mondhatni bele is állnak az ember hátába néha, de majd hétvégén körülnézünk, lehet -e kapni sokkal jobbat nem túl drágán, mert Ákosnak is nagyon fontos, hogy ki tudja magát pihenni, ha már egész nap keményen hajtja magát, hogy mi tudjunk költekezni.

Ja, rendeltünk végül is még egy mosógépet is, mert ami itt van, az nem túl jó. Mos 40 fokon, kb 10 percig, majd leszivattyúzza a vizet, ilyen régebbi fajta, tekerős beállító van rajta, mikor az az öblítéshez fordul, akkor nem csinál semmit, úgyhogy úgy néz ki a mosás, odatekerem 40 fokos mosáshoz, öntök be mosószert, kimossa a ruhákat, újra odatekerem a 40 fokhoz, akkor mosószer nélkül, öblítés, újra odatekerem a mosáshoz, teszek be öblítőt a mosószer helyére, akkor öblít, majd odatekerem a centrifugához, akkor centrifugál. Szóval, nem túl automata, de még mindig jobb, mintha kézzel kéne mosni. Mindenesetre, akciósan vettünk mosógépet és néhány héten belül elvileg ideszállítják.