felessel kezd az ünnepelt

 Felvirradt a nagy nap, Barnabás egy éves. Még csak 10 óra van, de már annyi minden történt, hogy megpróbálom leírni amig alszik, hátha sikerül.

Tehát Ákos ma fél 6-kor inult el a munkába, bizonyos családtagok megnyugtatására írom, hogy nem forró vasban kell úszkálnia, sőt alig kellett vasat vágnia a héten, egyéb izgalmas feladatai vannak. Például tegnap felmásztak egy nagy hangár tetejére, és a leszakadt azbesztes darabokat szedték le, illetve tisztították az ereszt. Ma is a hangár tetején vékony deszkaléceken kell majd mászkálnia, ugy gondolom,így hamar megszabadul a tériszonyától. Mindenesetre remélem, túléli ezt a napot is, addig is itt egy kép még tegnapról.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szóval, Ákos hajnalban elment, Barnabás nem tudott olyan sokáig aludni apucikája szuszogása (horkolása) nélkül így már fél 7-kor ébredt, majd miután megitta a tejecskéjét visszaaludt fél 8-ig, gondolom a szülinapi izgalmak sem hagyták, hogy sokáig lustálkodjon.

Felöltöztettem a szép ünneplős ruhájába, mejd elkezdtük a napot, Barnabás először is kipucolta a kandallót.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezután beraktuk a ruhákat a mosógépbe, amit nagy élvezettel szemlél, hiszen elöltöltős, és jól látszik, hogy forognak benne a ruhák, majd egy szivacsot a kezébe kaparintva bősz takarításba kezdett. (szegényt még mindig dolgoztatjuk)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek után sem nyugodott, és amig én a tegnap megsütött tortájára kevergettem a csokimázt, megtalált a szekrényben egy rumaromás üveget, és egy pillanat alatt kinyitotta, magára, (remélem nem magába) illetve a padlóra öntötte. Sebaj, ruhacsere, takarítás, nem is tudom, hogy fogom kimosni, mikor a kezemről még mindig nem tudtam lemosni a maradványokat, de majd kiderül.

A finom aperitif után reggeliztünk, Barnabás élvezettel magába tömött néhány kenyérkatonát, persze azokból is került az ölébe, illetve a földre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reggeli után vette át az új ünneplős ruháját, majd megint nekiindult a lakásnak, huncut kifejezéssel az arcán. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amig én mosogattam, meg pakolásztam, felfedezte, hogy a fürdőszobában is milyen izgalmas dolgok vannak, kipakolható fiók, megrágható flakonok, széthányható holmik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ebbe a rengeteg pakolásba szerencsésen elfáradt, és kis mocorgás, helyezkedés után elaludt (most már szigorúan csak a kiságyban, végül is nagy fiú már) én meg gyűjtöm az erőt, ki tudja mi minden történik még ma. A torta a hűtőben, a titkos ajándéka elrejtve várja, hogy megjöjjön Ákos, és megünnepelhessük a kis rosszcsontot.

Egy évvel ezelőtt már a véghajrában voltunk, már kimondták a bűvös mondtatot: "Ebből hamarosan kisbaba lesz" még 15 perc, és megszületik a kis kopasz Barnabás, akinek azóta sem nő a haja, hátul van egy kis pamacsos rész, mondjuk 50 db egy centis hajszál, de amugy a többi még érlelődik.