Barnabásról

Na, már nem is mentegetem magamat, amire számítottam, bekövetkezett, borzalmasan lusta vagyok írni, de minden nap gondolok rá, hogy kéne. Na mindegy, most igyekszem valamennyit pótolni, aztán hátha újra rákapok. :)

Tehát, szeptember 16-26-ig meglátogatott minket anyukám, apukám, Zsóka, úgyhogy az ő jóvoltukból rengeteg élménnyel és fényképpel gazdagodtunk, ezekből fogok most szemezgetni.

Barnabásról írok kicsit, milyen trükköket tud.

A napunk úgy néz ki, hogy Barnabás, miután hang nélkül átaludta az éjszakát (ki gondolta volna, hogy ilyen is lesz) felébred valamikor, hogy mikor az nagyon változó, de általában fél 8 és 9 között.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ilyenkor megiszik egy teljes cumisüveg (270ml) tejet, ami egyelőre tejporból készült tej. Igazából már ihatna rendes tehéntejet, de elvileg ebben több a vas, és mivel neki volt egy kis vashiányos problémája, maradunk ennél egy darabig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A tejivás után Ákos visszateszi őt a kiságyába, ahol vagy elalszik, vagy nem. Volt már olyan, hogy 11-ig aludt, volt olyan, hogy 5-10 percig elgagyorászott, aztán szólt, hogy már unatkozik, és fel akar kelni. Szóval, ez is nagyon változatos, mindenesetre, mikor felkel, felöltöztetjük, és indulhat a nap.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reggelire ilyen tejbegríz szerű változó ízű vagy márkájú pépet kap, amit vagy megeszik, vagy nem, erre sem jöttünk még rá, mitől függ. Az biztos, hogy amikor anyáék itt voltak, és együtt ültünk re reggelizini, akkor nagyon reklamált, hogy ő a nyúlós pépes izét kapja, amíg mindenki más finomabbnál finomabb dolgokat ehet, és egyátalán nem volt hajlandó enni belőle, viszont élvezettel majszolt mindent, ami a "felnőttek" tányérjálór került elé.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A nap további részének programja abszolút időjárás függő. Általában délelőtt itthon vagyunk, játszunk. Barnabás nagyon szeret tologatni mindent kerékre való tekintet nélkül. Már egyre ügyesebben üli meg az autóját, bár még nem nagyon löki magát előre, de nagyon élvezi nyomogatni meg tekergetni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aztán ott vannak ugye a kölünböző zenélő villogó játékai, azokat is szívesen piszkálja. Még jó, hogy itt 1 fontért (350FT) lehet venni 10 elemet, mert eléggé hamar elhasználódnak a megnővelt kapacitás miatt. :)

 A reggeli ébredéstől függően valamikor 12 és 2 között alszik kb 1-másfél órát. (vagyis, ha 11-kor kelt, akkor ez inkább 2-3-ig, vagy egyátalán nem, ha 8-kor kelt, akkor 12-1-ig kb.)

Utána ebédel mindenféle finom zöldséges dolgot. Délután szoktunk kimenni inkább, ha nem kell valami fontosat vásárolgatni, akkor csak ide megyünk a parkba. A játszóteret nagyon szereti, már egyre bátrabban használ minden játékot.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha a játszóteret meguntuk, akkor lehet jókat sétálni a parkban, ami elég nagy, és szépen rendben van tartva.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Van egy kicsi tavacska is, ahol mindig rengeteg kacsa, meg másféle (eddig azonosítatlan) madár fogadja szívesen a száradt, kicsit penészes kenyéradományt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A késő délutánt már itthon töltjük, ha Barnabásnak van kedve, akkor még főzni is enged néha, és általában hiszti nélkül el lehet szórakoztatni kb 3/4 8-ig, akkor jön haza Ákos a munkából. Akkor fürdés, amit Barnabás már nagyon nagyon élvez, kifejezetten rossznéven veszi, amikor abba kell hagyni. Ezután emgint megiszik egy cumisüvegnyi tejet, és utána egyből elalszik. (ezt se gondoltam volna néhány hónapja, hogy nem kell majd mindenféle trükköket bevetni) Általában semmi gond nem szokot lenni, mondjuk kéthetente egyszer még vissza kell menni megvígasztalni, de amúgy nagyon rendes már az alvással is.

Ja, még annyit, hogy 5 kemény foga van, 3 felül 2 alul, amiket nagyon szeret kocogtatni. Zsóka szerint, akit az a megtiszteltetés ért, hogy Barnabással egy szobában alhatott, amikor itt voltak, éjjel is csikorgatja őket álmában.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Már egész ügyesen lépeget, és egyre magabiztosabban áll meg a lábán egyedül.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Igyekszem most már rendszeresebben jelentkezni, készül már a beszámoló a kalandjainkról is a nagyszülőkkel. Addig is sok puszi mindenkinek, sok szeretettel gondolunk rátok.